“Astăzi începe cel mai greu meci din viața mea: lupta pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv la substanța numită Roxadustat, într-o cantitate mică. Este cel mai mare șoc din viața mea. De-a lungul carierei mele, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, e total în opoziție cu valorile în care am fost educată.

Mă simt complet confuză și trădată. Voi lupta până la sfârșit pentru a dovedi că n-am luat intenționat o substanță interzisă și am încredere că mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală. Nu este despre titluri sau bani, ci despre onoare și povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, a scris Simona Halep pe Facebook.

 

Conform Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului (ITIA), Halep a fost suspendată provizoriu din circuitul de tenis. “Halep a furnizat un eșantion în timp ce concura la US Open în august 2022. Proba a fost împărțită în probe A și B, iar analiza ulterioară a constatat că proba A conținea FG-4592 (Roxadustat), care este o substanță interzisă inclusă în lista de substanțe interzise din 2022 a Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA)”, transmite ITIA, care completează “Pe durata suspendării provizorii, jucătoarea nu are dreptul de a participa la niciun eveniment de tenis organizat de organismele de conducere ale sportului”.

Simona Halep fusese eliminată de Daria Snigur în primul tur de la US Open. A anunțat în urmă cu o lună că nu va mai juca în niciun turneu în acest an. A mărturisit că se confruntă de mulți ani cu probleme de respirație, motiv pentru care s-a operat la nas, iar după US Open s-a simțit epuizată mental.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday