Prefectura Județului Sibiu a transmis că medicul șef ATI, care este și coordonator pentru rezidențiat, a fost amendat cu zece mii de lei pentru ”lipsa parafei medicilor specialiști sau primari în foile de observație, unde există doar parafa medicului rezident an I sau II”.

De asemenea, directorul de îngrijiri a fost amendat cu 2.000 de lei pentru ”nerespectarea procedurii privind contenția (imobilizarea), respectiv lipsa registrului de contenție și a acordului informat”.

Măsurile au fost luate după ce, pe 8 martie, un lucrător medical de la secția de terapie intensivă a Spitalului Județean din Sibiu a transmis în spațiul public faptul că pacienții cu COVID-19 ar fi legați de paturi și sedați cu anestezice și sedative extrem de puternice, pentru a nu se agita.

De asemenea, în urma controlului, DSP a mai luat și alte decizii:

  • Procedura de contenție va fi actualizată, procedură de care va răspunde conducerea unității sanitare și luarea la cunoștință de către personalul cu atribuții la nivelul secțiilor.
  • Întocmirea unei proceduri cu privire la trasabilitatea foii de observație și arhivarea acestora cu termene stabilite (de la deces, de la externare, de la transfer, etc. până la arhivare) – termen de 7 zile – procedură de care răspunde conducerea unității sanitare și luarea la cunoștință de către personalul cu atribuții la nivelul secțiilor.
  • Medicii primari și specialiști ATI vor supraveghea activitatea medicilor rezidenți an I și II cu respectarea strictă a prevederilor legale în vigoare, inclusiv să contraparafeze foile de observație – răspunde personalul cu atribuții.
  • Foile de observație vor fi completate la zi cu precizarea corectă în timp a evoluției stării de sănătate a pacientului – răspunde medicul curant.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday