Departamentul pentru Situații de Urgență anunță că în cursul acestei săptămâni, IGSU finalizează semnarea acordurilor-cadru pentru ambulanțele de urgență de tip B 4×2 și 4×4. Noile ambulanțe vor înlocui parcul învechit al serviciilor de ambulanță și SMURD. Potrivit sursei citate, cele mai multe ambulanțe din parcul auto au fost achiziționate în anii 2007 și 2008.

Potrivit DSU până la sfârșitul acestui an vor fi livrate aproximativ 500 de ambulanțe de urgență urmând ca livrările să continue și anul viitor, începând cu luna ianuarie. În total, 1309 ambulanțe de tipurile  A, B si C urmează a fi livrate în cadrul proiectului finanțat prin POR, accesând fonduri europene nerambursabile (935 ambulanțe de urgenta tip B din care 600 sunt destinate serviciilor de ambulanță și 335 SMURD, 132 ambulanțe de urgență tip C din care 81 destinate serviciilor de ambulanță și 51 destinate SMURD, plus 242 ambulanțe de transport de tip A destinate serviciilor de ambulanță).

DSU amintește și că Serviciul de Ambulanță București Ilfov urmează să primească 106 ambulanțe de tip B și C achiziționate de Primăria Municipiului București și care nu sunt incluse în numărul total de 1.309 ambulanțe menționat mai sus.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday