Thomas Moyer ar fi oferit mită, anul trecut, două sute de iPad-uri în valoare de 70.000 de dolari către doi ofițeri de poliție din California pentru a obține permise pentru arme de foc.

Procuratura din Santa Clara a anunțat că șeful securității Apple și cei doi polițiști au fost puși sub acuzare luni pentru dare și respectiv luare de mită și riscă o pedeapsă cu închisoare. 

Moyer s-a declarat nevinovat, iar Apple a anunțat că a efectuat propria anchetă și nu a găsit nimic în neregulă.

Șeful securității Apple spune că a solicitat permise de port armă pentru unii membri ai personalului de securitate Apple din nevoia de a-i proteja pe directorii și angajații firmei după ce au existat atacuri armate la alte firme similare din Silicon Valley și a indicat un incident din 2018 la sediul YouTube. El a mai susținut că iPad-urile ce urmau să fie donate nu au legătură cu acordarea permiselor.

Conform legislației statului California, purtarea armelor de foc este ilegală fără permis. Procurorii susțin că cei doi ofițeri de poliție au refuzat eliberarea permiselor către Apple până când Moyer nu a fost de acord cu o donație pentru biroul șerifului.

Directorul Apple nu a mai apucat să dea mita, aflând în ultimul moment că procurorul a pus în executare un mandat de percheziție prin care a ridicat de la biroul șerifului dosarele pentru permise.

Sursa: Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday