Inspecția judiciară a exercitat acțiunea disciplinară față de procurorul delegat șef la Secția de combare a corupției din cadrul DNA, pentru că ar fi semnat mai multe adrese care arată că nu au fost efectuate interceptări într-unul dintre dosarele instrumentate de Direcția Națională Anticorupție, „contrar adevărului”.

Într-un comunicat de presă, Inspecția Judiciară arată că Gheorghe Popovici ar fi săvârșit abatarea siciplinară prevăzută de „de art.99 lit.t) teza a II-a, raportat la art.991 alin.(2) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată” și că „a semnat adresele prin care se comunica unei părţi dintr-o cauză penală instrumentată de Direcţia Naţională Anticorupţie, contrar adevărului, că faţă de aceasta nu au fost dispuse măsuri de supraveghere tehnică”.

Astfel, Inspecția Judiciară a demarat acțiunea disciplinară față de Popovici, pentru „exercitarea funcţiei cu rea credinţă sau gravă neglijenţă”.

„Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la răspunderea procurorului în cauză”, se mai arată în comunicatul de presă.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday