Conferinţă de presă susţinută de preşedintele #PSD Marcel Ciolacu, la sediul PSD

Geplaatst door Partidul Social Democrat op Maandag 5 oktober 2020

Marcel Ciolacu a anunțat că a preluat interimar conducerea organizației PSD Vrancea după demiterea lui Marian Oprișan. Viorica Dăncilă a fost înlocuită de la conducerea organizației de femei a PSD de Doina Federovici, iar organizația Giurgiu a fost preluată de Nicolae Mina, după plecarea lui Nicolae Bădălău. Șeful PSD a anunțat că va candida pentru un nou mandat de parlamentar în circumscripția electorală din Buzău.

Principalele declarații ale lui Marcel Ciolacu, președintele PSD:

  • Îi anunț pe președinte și pe premier că nu PSD amână alegerile, ci guvernul său este posibil să creeze această breșă, din cauza gestionării dezastruoase a pandemiei. În acest moment, avem o rată de infectare de 25%. Nu PSD amână alegerile, noi ne pregătim pentru alegeri pe 6 decembrie. Momentan, proiectul acesta nu este supus la vot, vom vedea cum evoluează pandemia.
  • Acum câteva luni am făcut un compromis politic și am trecut un proiect de lege prin care interziceam vânzarea acțiunilor companiilor statului român timp de doi ani. Guvernul Orban a emis o ordonanță de guvern, mascată sub scandalul furturilor la alegerile din București, și au permis vânzarea acțiunilor la prețuri ridicole.
  • Din această săptămână, PSD va începe să își expună programul de guvernare pentru alegerile parlamentare.
  • Am avut o ședință cu colegii din PSD și am decis schimbările: Președinte la organizația de femei este Doina Federovici. La organizația Giurgiu, conducerea a fost preluată interimar de Nicolae Mina. La Vrancea, am preluat eu interimar conducerea. La Liga Aleșilor Locali, Cristian Gentea l-a înlocuit pe Decebal Făgădău. Împreună cu membrii organizației unde au fost schimbate conducerile vom stabili când se vor alege conducătorii plini.
  • A fost o discuție în privința traseismului – să încercăm să nu mai avem. Trebuie să învățăm din greșeli. Este prima oară când stabilim niște principii, înainte de a întocmi listele pentru candidații la parlamentare.
  • O să îmi permit să candidez la Buzău pentru un nou mandat de parlamentar. Colegii mei vor hotărî dacă mai deschid eu lista.
  • Nu o să fie candidați cu probleme penale pe listele PSD. Să ținem cont și că există prezumția de nevinovăție.
  • Am avut multe discuții cu dl. Tăriceanu și în sensul unei fuziuni a partidelor.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday