Directorul executiv al companiei Pfizer, Albert Bourla, a declarat pentru CNBC că noul vaccin va viza și celelalte variante existente ale coronavirusului. Acesta a precizat că, deși încă nu este clar dacă va fi necesar sau nu un vaccin adaptat la Omicron sau cum va fi utilizat acest ser, Pfizer va avea o anumită cantitate de doze pregătite, din moment ce unele state îl doresc cât mai curând posibil.

Sperăm să realizăm ceva care va avea o protecție mult mai bună, în special împotriva infectărilor, pentru că protecția împotriva spitalizărilor și a formelor severe de boală este rezonabilă în acest moment, cu vaccinurile actuale, atâta timp cât aveți, să spunem, și a treia doză”, a adăugat Bourla.

Potrivit unui studiu al Agenției pentru Securitatea Sănătății din Marea Britanie, vaccinurile Pfizer și Moderna au o eficiență de doar 10% în prevenirea dezvoltării unei forme simptomatice de infectare cu Omicron la 20 de săptămâni după a doua doză. Cu toate acestea, cele două doze inițiale oferă încă o protecție bună împotriva formelor severe, a constatat studiul. În schimb, administrarea dozei booster a demonstrat o eficiență de până la 75% în prevenirea infectării cu Omicron.

De asemenea, Bourla a spus că nu este clar dacă în acest moment este necesară o a patra doză de vaccin, dar că Pfizer va efectua experimente pentru a determina acest lucru.

Și directorul Moderna, Stephane Bancel, a declarat luni că se lucrează la un rapel pentru toamna viitoare care vizează varianta Omicron și care va intra în curând în studii clinice. Bancel a spus că cererea este mare din partea guvernelor, deoarece acestea pregătesc vaccinarea regulată împotriva coronavirusului.

Sursă: CNBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday