Lloyd Austin, secretarul american al Apărării, a încercat să-și contacteze omologul rus de mai multe ori de la începutul războiului, însă, conform oficialilor americani, Moscova nu a părut dispusă să discute cu reprezentanții SUA.

În timpul convorbirii, Austin a subliniat importanța menținerii liniilor de comunicare între ambele părți, a precizat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby. Totodată, agenția de presă TASS subliniază că discuțiile au avut loc “la inițiativa părții americane” și că cei doi oficiali au discutat probleme referitoare la securitatea internațională, inclusiv despre situația din Ucraina.

Austin a discutat anterior cu ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, iar cei doi au căzut de comun acord “să continue să lucreze uniți și hotărâți pentru a oferi Ucrainei ceea ce are nevoie pentru a se apăra împotriva invaziei neprovocate a Rusiei”.

Statele Unite și Rusia au stabilit o linie telefonică încă de la începutul invaziei, pentru a preveni escaladarea situației din regiune. Responsabil de aceasta este generalul Forțelor Aeriene, Tod Wolters, care conduce toate forțele americane din Europa.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday