Generalul Mark Milley, șeful Statului Major Interarme al Armatei SUA, a efectuat duminică o vizită la o bază militară din Polonia. În cadrul declarațiilor sale, a atras atenția că este neclar cum ar putea reacționa Rusia în condițiile ultimilor eșecuri din Ucraina, îndemând la “vigilență sporită” în rândul trupelor americane.

Războiul nu merge prea bine pentru Rusia în acest moment. Așa că este de datoria noastră să menținem o stare ridicată de vigilență, să fim în alertă”, a declarat gen. Mark Milley. Jurnaliștii prezenți au fost rugați să nu publice numele bazei unde au avut loc declarațiile. Milley a completat declarația și a subliniat că nu sugerează că trupele americane din Europa sunt în vreun pericol, dar a reiterat că trebuie să fie pregătite pentru orice scenariu: În desfășurarea războiului, pur și simplu nu știi cu certitudine ce se va întâmpla în continuare”.

Și Ministerul Britanic al Apărării a avertizat duminică faptul că Rusia și-a extins atacurile cu rachete asupra infrastructurii civile ucrainene în ultima săptămână, existând cel mai probabil posibilitatea să extindă și mai mult aceste atacuri, mai ales în estul Ucrainei.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday