Inspectorul general al Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoș, a susținut o scurtă declarația de presă. Acesta nu a vorbit despre intervenția în forță a jandarmilor la protestul de vineri, 10 august, în urma căruia peste 400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Principalele declarații:

„Am 22 de ani de carieră militară. Am jurat să îmi apăr țara și drapelul. Am văzut polarizări diferite în spectrul media și nu numai, referitoare la ultimele evenimente. Prea ne urăm unii pe alții. Cei care au greșit vor plăti. Jandarmii care au umplut tot netul acum sunt aceeași pe care i-ați văzut la inundații, care i-au scos pe oameni din zăpadă.
Polarizări despre mine, că îmi dau demisia, că voi fi judecat, etc. Țin să vă spun că mă aflu în următoare situație. Am absolvit un examen, după absolvirea acestui examen, e nevoie de avizul CSAT, durează. Nu fac decât să aștept ca acest parcurs procedural să se încheie. Dragi români, haideți să ne așezăm la calm, la moderație,la înțelegere, Vă asigur că colegii mei și-au făcut datoria, ca oamenii în uniformă își merită respectul. dacă este cineva vinovat, va fi investigat, am instituții care cu asta se ocupă. Vă mulțumesc pentru tot!”

Ministrul de Interne, Carmen Dan, anunțase că a transmis propunerea de avizare de către Consiliul Suprem de Apărare a Țării a numirii colonelului Cucoș Gheorghe-Sebastian în funcția de inspector general al Jandarmeriei Române. Administrația prezidențială a precizat, într-un comunicat , că Președintele Iohannis amâna luare unei decizii privind numirea lui Cucoș la șefia Jandarmerieipână la finalizarea anchetei privind violențele de la protestul de vineri seara.

Reamintim că şefului Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoş, urmează să îi expire, miercuri, al doilea mandat de inspector general interimar al instituţiei.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday