Două surse au declarat, sub protecția anonimatului, că Bill Burns, directorul CIA, a discutat cu președintele rus în timpul vizitei de săptămâna trecută. Kremlinul a confirmat că discuția a avut loc prin telefon, iar părțile “au împărtășit puncte de vedere despre conflictele regionale și relațiile bilaterale”. Totodată, președintele rus și șeful CIA au discutat despre problemele de securitate cibernetică, conform purtătorului de cuvânt al lui Vladimir Putin.

Șeful Agenției americane de Informații a vizitat Moscova săptămâna trecută, într-un moment în care mai mulți oficiali americani au atras atenția că militarii ruși ar putea invada Ucraina: Ar fi prostesc din partea noastră să nu ne gândim și la această posibilitate, a declarat una dintre surse. Conform CNN, Administrația Biden este mai îngrijorată acum cu privire la o posibilă intervenție militară a Rusiei în Ucraina, decât era în primăvară.

Ministrul ucrainean al Apărării a declarat, tot săptămâna trecută, că Moscova masează tot mai multe trupe la graniță cu scopul de a menține un climat tensionat. Vizita lui Burns a avut ca scop descurajarea oricărei forme de intervenție militară. De asemenea, acesta a transmis oficialilor ruși să nu se folosească de exporturile de gaze ca armă pentru a-și spori influența în teritoriu.

Sursă: CNN.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday