Mesajul doctorului Corina Manole a fost publicat și pe pagina oficială de Facebook a secției ATI din Spitalul Județean Galați. Corina Manole a mai scris și pe 27 iunie despre provocările cu care se confruntă în unitatea medicală atât ea, cât și restul personalului medical. Ieri (5 iunie), prefectul județului anunța că sunt focare de coronavirus atât la Spitalul Județean, cât și la penitenciar și că „paturile de la ATI sunt pline 100%”.

Medicul numește secția „calul de povară al județului”: „Azi voi scrie, din nou, despre NOI, ATI Județean. Obosiți, epuizați, resemnați…Calul de povară al județului, la care unii se uită să vadă cât poate să mai ducă și îi mai pun în cârcă .Azi despre Oameni, care după încheierea unei ture la ATI Covid, au nevoie de perfuzii și oxigen ca să poată să o ia de la capăt. Oameni care s-au străduit să rămână sănătoși pentru a putea trata cazurile critice din tot județul. Acum , vă spun că am obosit și suntem dezamăgiți. Ne-am făcut și ne vom face datoria în continuare, până când vom mai putea… Dar obosiți psihic, epuizati fizic , resemnați. Singura Secție ATI funcțională permanent din Județul Galați”.

Pe 27 iunie, Corina Manole vorbea și despre pacienți, spunând: „Singura secție din județ care a tratat și continuă să primească pacienți critici Covid. Au fost până acum 61, îngrijiți cu empatie și responsabilitate…fiecare cu o poveste de viață pe care nu o vom uita. Și cu eforturi, câteodată supraomenești, reușim să asigurăm și anestezia la cele 17 săli de operatie, terapia intensivă a pacienților critici din toate secțiile spitalului, activitatea în compartimentul de transfuzie”.

#Dr Corina Manole Șef Secție ATIAzi voi scrie, din nou, despre NOI, ATI Județean. Obosiți, epuizați, resemnați…Calul…

Posted by Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Galați on Sunday, July 5, 2020

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday