Christine Lagarde a cerut țărilor să-și rezolve conflictele și să reformeze regulile comerciale globale, deoarece disputele încep să diminueze perspectivele creșterii economice la nivel global, scrie Reuters.

,,În luna iulie anticipam o creștere economică mondială de 3,9% pentru acest an și anul viitor. Însă perspectivele au devenit de atunci mai puțin favorabile, cum veți vedea în previziunile actualizate, care vor fi publicate săptămâna viitoare”, a declarat șefa FMI. Ea a subliniat totuși că avansul economiei mondiale rămâne totuși la cel mai înalt nivel din 2011.

,,O chestiune esențială este că retorica se transformă într-o nouă realitate a barierelor comerciale reale. Acest lucru dăunează nu numai comerțului în sine, ci și investițiilor și industriei, deoarece incertitudinea continuă să crească”, a adăugat Christine Lagarde.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday