Declarația a fost făcută de Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, în cadrul ședinței Consiliului European de astăzi. von der Leyen a mai spus că dozele exportate au ajuns în 33 de țări, dintre care 21 de milioane în Marea Britanie.

De asemenea, conform declarației sale, 18,2 milioane de cetățeni UE (4,1% din total) au fost vaccinați cu ambele doze de vaccin anti-Covid.

UE estimează că până la finalul primului trimestru al anului va primi 66 de milioane de doze de la Pfizer/BionTech, 10 milioane de la Moderna și 30 de milioane de la AstraZeneca, cu toate că, potrivit contractului încheiat, AstraZeneca s-a angajat să furnizeze 90 de milioane de doze.

În al doilea trimestru, Uniunea așteaptă 200 de milioane de doze Pfizer/BionTech, 35 de milioane de la Moderna, 70 milioane de la AstraZeneca și 55 de milioane de la Johnson & Johnson.

Sursa: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday