Potrivit agendei oficiale a Guvernului ședința va avea loc vineri la ora 8:00 dimineața. Pe ordinea de zi publicată în avans figurează o singură OUG,  ,,privind transmiterea unor terenuri proprietate publică a statului din administrarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în administrarea Ministerului Apelor şi Pădurilor”.

Potrivit comunicatului, se vor discuta 18 proiecte de hotărâri și trei memorandumuri. Lista completă a actelor normative poate fi consultată aici.

Joi, în cadrul unei conferințe de presă, întrebat despre adoptarea unei eventuale OUG privind Codurile Penale în sedința de vineri, Liviu Dragnea a declarat că ,,nu crede”:  ,,La întrebarea dacă se vor da mâine aceste ordonanţe, eu spun: nu cred, mai multe nu ştiu, că nu lucrez în Guvern”.

Amintim că USR-PLUS au anunțat că au depus un denunț penal împotriva ministrului Justiției. Cei doi lideri ai alianței acuză că ministerul că a mințit instanța, deoarece a înștiințat în scris că nu există niciun proiect de OUG de modificare a Codului Penal.

Și președintele Iohannis a vorbit despre o eventuală OUG privind Codurile Penale, în cadrul declarației de presă în care a anunțat că va convoca referendum pe Justiție pe 26 mai. ,,PSD continuă asaltul la adresa justiției, declanșat încă de când a preluat guvernarea. De această dată, pesediștii vor să dea Ordonanțe de Urgență prin care să modifice Codurile penale. Golăneala Guvernului PSD de astăzi a depășit orice limită. Nu trec nici măcar trei zile fără să dea o Ordonanță într-un domeniu sau altul”, a spus președintele.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday