Suntem preocupați de situația energetică din Europa, deoarece demonstrează vulnerabilitatea de a fi prea dependent de un singur furnizor de gaze naturale, iar acesta este motivul pentru care aliații NATO sunt de acord că trebuie să lucrăm și să ne concentrăm pe diversificarea aprovizionării”, a declarat Jens Stoltenberg.

Uniunea Europeană primește de la Rusia aproximativ o treime din cantitatea totală de gaze naturale cu care este aprovizionată, iar orice posibilă întrerupere a livrărilor din partea furnizorilor ruși ar agrava criza energetică deja existentă.

În același timp, Washingtonul încearcă de săptămâni să încheie un acord cu partenerii europeni cu privire la un pachet de sancțiuni puternice ce vizează Rusia, în condițiile în care guvernul de la Moscova decide să lanseze o ofensivă împotriva Ucrainei. Senatorii americani au declarat astăzi, potrivit Reuters, că acordul dintre cele două părți este foarte aproape de a fi încheiat.

Rusia a trimis aproximativ 120 de mii de soldați în apropierea graniței cu Ucraina și a cerut NATO să-și retragă trupele din statele membre din Europa de Est, dar și să respingă cererea de aderare a Ucrainei la Alianță. Ambele solicitări, pe care guvernul de la Moscova le consideră “fundamentale”, au fost respinse de NATO.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday