Un atac cibernetic ar putea activa articolul 5. Dacă în urma unei analize, vom considera necesar, vom putea activa acest articol. Asta înseamnă că toţi membrii NATO se vor uni în protejarea aliatului care a fost ţinta acelui atac cibernetic. Putem răspunde cibernetic, dar şi în alte moduri. Asta lucru îl vom decide noi, a declarat Jens Stoltenberg, în cadrul unei întâlniri on-line cu “Grupul Tinerilor Lideri”, în cadrul campaniei “Idei noi pentru NATO 2030”. 

În domeniul cibernetic, linia care desparte războiul de pace este mai vagă, iar asta este una dintre problemele cu care ne-am confruntat, a adăugat secretarul general. El a precizat că alianța are acum o strategie de operațiuni cibernetice, testată deja în conflictele cu ISIS, în Irak sau Siria unde a reușit să doboroare multe dintre armele cibernetice ale Statului Islamic. 

Articolul 5 al Tratatului Nord-Atlantic prevede apărarea colectivă. Așadar, un atac la adresa oricărui stat al Alianței este considerat un atac asupra tuturor țărilor membre. 

Sursa: NATO

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday