Principalele declarații ale lui Jens Stoltenberg:

  • Aliații NATO au sprijinit Ucraina cu armament și antrenamente de ani buni. Miniștrii au stabilit astăzi că trebuie să continuăm să sprijinim Kievul cu provizii militare, bani și ajutor umanitar. Aliații NATO, de asemenea, primesc milioane de refugiați. Putin trebuie să își retragă militarii acum, să oprească războiul și să treacă pe calea diplomatică.
  • NATO nu va tolera niciun atac asupra teritoriului său. De aceea, ne-am activat planul de răspuns și am adus în Europa mai multe trupe. Sunt acum sute de mii de militari în stare de alertă, 100 de mii de militari americani aduși în Europa. 
  • Ne aflăm în faţa unei noi realităţi în ceea ce priveşte securitatea şi este nevoie de o resetare a apărării colective pe termen lung. Astăzi le-am solicitat comandanţilor militari să dezvolte opţiuni în toate domeniile: terestru, aerian, naval, cyber şi în spaţiu. La sol, postura noastră ar trebui să includă substanțial mai multe forțe în partea de est a alianței, o pregătire mai bună, mai multe echipamente și resurse.
  • Țările NATO trebuie să aloce minimum 2% din PIB bugetului apărării. Trebuie să cheltuim mai mult împreună.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday