Jens Stoltenberg a suținut o declarație de presă la scurt timp după ce Ministerul rus al Apărării a publicat imagini cu coloane de tancuri, echipamente și vehicule militare despre care susține că părăsesc Crimeea.

“Rămâne de văzut dacă există o retragere rusă. Ceea ce vedem este că au mărit numărul de trupe, iar alte trupe sunt pe drum”, a spus oficialul NATO, care a adăugat: “Întotdeauna au mutat forțe dintr-o parte în alta, așa că doar faptul că vedem mișcări de forțe, de tancuri de luptă, nu confirmă o retragere reală.”

Stoltenberg a lansat un nou apel la diplomație, și a reiterat în repetate rânduri că este nevoie de discuții la aceeași masă: “Vom continua să trimitem un mesaj clar Rusiei că suntem gata să stăm la masă, să negociem și să discutăm, dar suntem pregătiți pentru ce este mai rău. Dacă Rusia invadează Ucraina, va plăti un preț mare. Noi vom expune în continuare acțiunile Rusiei, dar sperăm că va alege în final diplomația în loc de confruntare. Suntem gata să găsim o soluție politică.”

Referitor la aderarea Ucrainei la NATO, Stoltenberg a subliniat că “Noi decidem cine este membru NATO, nu Rusia”, subliniind faptul că “Acest lucru nu este despre Ucraina, ci despre respectarea fiecărei națiuni de a-și alege calea, despre principii”.

Materialul video prezentat de Rusia în această dimineață arată numeroase tancuri și vehicule militare ce se retrag pe calea ferată, în timp ce oficialii ruși susțin că o parte din trupe se vor întoarce la bazele lor permanente.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday