Jens Stoltenberg a convocat o reuniune extraordinară a Conferinței directorilor naționali pentru armamente (CNAD), la sediul NATO. Conform unui comunicat emis la finalul reuniunii, discuțiile s-au concentrat pe capacitatea de răspuns la nivelul Alianței, fiind abordată problema stocurilor de muniții și a eventualelor lipsuri în arsenalul fiecărui membru NATO.

Secretarul General al NATO i-a îndemnat pe aliați să se asigure de reaprovizionarea stocurilor cât mai repede posibil: “Îmbunătățirea stocurilor NATO ne va asigura că putem continua să sprijinim Ucraina. Trebuie să continuăm să lucrăm împreună cu aliații NATO și cu industria de armament pentru a ne umple stocurile de muniție și pentru a oferi Ucrainei sprijinul de care are nevoie, atâta timp cât Ucraina are nevoie de el”, a declarat Stoltenberg.

Tot referitor la sprijinul pentru Ucraina, șeful NATO a denunțat referendumurile organizate de Rusia în Ucraina: “Am vorbit cu președintele Zelenski și l-am asigurat de sprijinul ferm al Alianței pentru suveranitatea Ucrainei și dreptul acesteia de a se apăra. Referendumurile false organizate de Rusia nu au nicio legitimitate și reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internațional. Aceste pământuri sunt ale Ucrainei”, a scris Stoltenberg pe Twitter.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday