”Acționăm cu prioritate în zonele turistice, pe litoralul Mării Negre și în zonele de munte și vom aloca suficiente resurse”, a anunțat Bogdan Despescu, Secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

Principalele declarații:

  • Au fost stabilite mai multe măsuri: suplimentarea efectivelor și forțelor care acționează în teren pentru verificarea respectării regulilor de protecție sanitară; organizarea unor grupe de coordonare operativă la nivelul municipiului București și în județe, sub coordonarea prefecților su scopul de a analiza situația operativă și direcționarea forțelor către zonele de risc
  • Nu dorim să aplicăm sancțiuni, dar vom lua toate măsurile necesare, dar acolo unde vom constata încălcări ale legii, vom luat toate măsurile necesare.
  • Vom organiza acțiuni cu forțe mărite, detașate din țară și din IGPR, Jandarmeria Română, pompieri, reprezentanţi ai ITM, DSVSA, şi OPC, astfel încât să existe măsuri de protejare a cetățeanului. Unde se vor constata abateri, se vor dispune inclusiv măsuri de suspendare a activității operatorilor economici.