În cursul zilei de astăzi, Ministerul Sănătății a primit comunicarea Comisiei Europene prin care România are dreptul de a achiziționa 600 de mii de capsule de Molnupiravir și 15 de mii de doze de inhibitori de protează. Suplimentar, România va putea achiziționa alte 200 de mii de capsule de Molnupiravir și alte cinci mii de doze de inhibitori. Cu cele 600 de mii de tablete putem să tratăm aproximativ 15 mii de pacienți, iar cu cele 15 mii de doze de inhibitori de protează putem să tratăm 7.500 de pacienți”, a declarat secretarul de stat Andrei Baciu.

Aceasta a adăugat că se fac demersuri pentru autorizarea acestei pastile și în România: ”Știm că pentru această moleculă a fost emisă o autorizație la nivelul Marii Britanii. Se fac demersuri și la noi astfel încât în cel mai scurt timp pacienții să poate beneficia și de aceste molecule”.

Molnupiravir este un medicament antiviral oral care reduce riscul de spitalizare și de deces cu 50% în rândul persoanelor cu Covid cu forme ușoare sau medii, dar care prezintă un risc crescut de a dezvolta forme severe. Autoritățile de reglementare din Marea Britanie au observat că tratamentul este mai eficient în primele zile ale infectării, astfel că recomandă administrarea în primele zile de la rezultatul pozitiv al testului Covid.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday