După cum am mai spus, poți câștiga o bătălie, dar asta nu înseamnă că o să câștigi și războiul, ba dimpotrivă. Poți lua un oraș, dar nu poți lua inimile și mințile oamenilor, iar ucrainenii demonstrează asta în fiecare zi”, a declarat Antony Blinken în cadrul unei conferințe de presă la care a participat împreună cu ministrul de externe britanic, Liz Truss.

Secretarul de Stat al SUA a mai spus că, dacă “obiectivul lui Putin este acela de a impune un fel de guvern marionetă prin înlocuirea actualei forme de guvernare cu una pe placul lui, cred că este destul de evident din răspunsul poporului ucrainean că un astfel de demers nu va fi niciodată acceptat”.

Oficialul american a precizat, de asemenea, că dacă președintele Vladimir Putin încearcă să impună un astfel de guvern prin simpla menținere a forțelor ruse în Ucraina, războiul va fi unul sângeros, de durată, și care va provoca pierderi grave pentru armata Rusiei, menționând în același timp că Vladimir Putin a eșuat deja în atingerea obiectivelor principale stabilite. 

Pe partea economică, Antony Blinken consideră că măsurile luate de comunitatea globală “au șters 30 de ani de progres în integrarea Rusiei în lume”, iar “exodul dramatic” al companiilor globale din Rusia are “un impact profund” pe termen scurt, dar și lung. 

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday