Pompeo, aflat într-o vizită în Cehia, a cerut țărilor din Europa să facă alianță împotriva Partidului Comunist Chinez, despre care a spus că își folosește puterea economică pentru a-și exercita influența în întreaga lume.Ceea ce se întâmplă acum nu este Războiul Rece 2.0. Provocarea de a rezista amenințării PCC este, în unele moduri, mult mai dificilă, pentru că PCC este deja înglobat în economiile noastre, în politica noastră, în societățile noastre, într-un mod în care Uniunea Sovietică nu a fost niciodată.Vizita lui Pompeo în Republica Cehă, parte a blocului sovietic până la Revoluția de Catifea din ‘89, a marcat prima oprire a lui Pompeo din regiune.

Declarația despre Războiul Rece a venit după ce ambasadorul Chinei la Londra a avertizat că Statele Unite se folosesc de retorica luptei împotriva regimului de la Beijing înaintea alegerilor prezidențiale.

Relațiile SUA-China s-au deteriorat considerabil în ultima perioadă, pe fondul crizei de la Hong Kong, acuzațiilor care vizează compania chineză Huawei, revendicărilor teritoriale asupra Mării Chinei de Sud și pandemia de coronavirus.

Sursă alternativă: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday