Ben Wallace, secretarul Apărării Marii Britanii, a declarat pentru Sky News că invazia “nu merge bine” pentru Rusia și până acum, victimele principale ale războiului din Ucraina sunt probabil soldații ruși, despre care afirmă că au fost “dezamăgiți de niște lideri îngrozitori, de conducere și de planurile îngrozitoare”. A atras atenția că forțele militare ale Rusiei “devin tot mai disperate și vedem că își dublează brutalitatea”.

Rușii devin din ce în ce mai disperați, nu reușesc să avanseze, bombardează zonele populate din ce în ce mai agresiv, fără să țină cont de civili. Am văzut acest lucru și cu deschiderea coridoarelor umanitare”, a mai declarat Wallace.

Potrivit oficialului britanic, “trebuie să vedem acum dacă Kremlinul va admite pierderile la scară mare”, pentru că Rusia “devine din ce în ce mai disperată” pe măsură ce se confruntă cu grave probleme logistice, precum convoiul de vehicule blindate care trebuia să fie folosit în sediul asupra Kievului, care este încă blocat.

Întrebat dacă Polonia ar putea furniza avioane de luptă Ucrainei, Wallace a spus că susține inițiativa, dar este alegerea Poloniei dacă se implică sau nu în conflict. A precizat că este conștient că acest lucru ar putea plasa Polonia în linia directă de foc a Rusiei sau chiar a statului Belarus. Reamintim, presa internațională relatează că SUA și Polonia discută un eventual acord, prin care Polonia să furnizeze Ucrainei avioanele din epoca sovietică pe care piloții ucraineni știu să le piloteze, iar SUA să înlocuiască aeronavele donate cu avioane de producție americană.

Într-o altă intervenție pentru Times Radio, Ben Wallace a declarat că, din cauza sancțiunilor, “Banii se vor termina în cele din urmă la Kremlin. Dacă asta se va întâmpla săptămâna viitoare, anul viitor sau deceniul următor este evident discutabil. Însă orice s-ar întâmpla, președintele Putin nu mai are nicio putere în lume, la fel și armata lui. Și trebuie să recunoască asta. Acesta va fi sfârșitul lui Putin și așa ar trebui să fie. (…) Nimeni nu îi va prelua telefoanele pe termen lung. Și-a epuizat armata, este responsabil pentru uciderea a mii de soldați ruși și pentru uciderea unor oameni nevinovați. Își reduce economia la zero și trebuie să-și asume responsabilitatea pentru asta”.

Surse alternative: SkyNews, Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday