Secretarul Apărării, James Mattis, a declarat că Vladimir Putin “se învață minte mai greu” și a încercat să intervină în alegerile pentru Congresul SUA din noiembrie, transmit CNN și Reuters

“Putin a încercat din nou să se amestece în alegerile noastre de luna trecută. Vedem un efort continuu în acest sens.”, a spus Mattis.

Acesta a afirmat că relația dintre Statele Unite și Rusia s-a înrăutățit “fără îndoială” pe fondul eforturilor continue ale Rusiei de a interveni în procesul electoral din SUA. Mattis spune că nu știe dacă amenințarea din partea Rusiei a crescut, dar președintele rus Vladimir Putin “a continuat eforturile pentru a încerca să submineze procesele democratice care trebuie apărate”.

“Vom face tot ce este necesar pentru a apăra aceste procese”, a adăugat Mattis. Comentariile acestuia vin după ce Donald Trump s-a întâlnit cu alți lideri mondiali la summitul G20 de la Buenos Aires, Argentina. Trump a anulat brusc o întâlnire planificată cu Putin la summit, cu doar două zile înainte.

Trump a anunțat că a anulat întâlnirea din cauza refuzului Rusiei de a elibera navele marinei ucrainene și marinarii reținuți săptămâna trecută, în timpul unei confruntări maritime.