Aplicația Protect Scotland a devenit disponibilă gratuit, în App Store și Google Play pe 10 septembrie. De atunci, peste un milion de persoane au descărcat-o. 

Noua aplicație folosește tehnologia Bluetooth pentru a detecta apropierea utilizatorilor. 

Când o persoană este confirmată cu COVID-19 este contactată inițial telefonic pentru a i se transmite rezultatul. Autoritățile întreabă persoana testată pozitiv dacă este utilizator al aplicației și dacă este dispusă să o folosească pentru a avertiza alte persoane cu care a intrat în contact. Dacă este de acord, primește de la autorități un cod unic prin care acestea pot debloca funcția de alertare a aplicației, bazată pe istoricul de deplasare.

Premierul a îndemnat populația să instaleze aplicația. „Un milion de utilizatori este deja un număr suficient de mare pentru ca noi să știm că aplicația poate face diferența”, a mai spus Nicola Sturgeon.

Guvernul a transmis că peste 300 de persoane care au fost confirmate cu coronavirus și au avut instalată aplicația au primit un cod care le-a permis să alerteze alți utilizatori cu privire la rezultatul testului lor.

Informațiile cu privire la pacientul zero și contacții săi vor face parte dintr-o bază de date anonimă. Aplicația poate identifica inclusiv pe baza locației unii utilizatori care, de exemplu, au luat contact cu persoana infectată într-o cafenea.

Sursă: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday