Update: Ministrul Virgil Popescu a anunțat că va depune o plângere penală pe numele lui George Simion. Într-o postare pe Facebook, ministrul a scris: ”Cred că liderul AUR trebuie să fie sancționat pentru ceea ce a făcut astăzi. De aceea anunț că voi depune plângere penală. Cred că ne dorim cu toții o societate civilizată, în care aleșii din Parlament să nu aibă ieșiri cu tentă violentă”.

Virgil Popescu își susținea discursul din cadrul moțiunii simple împotriva sa, când George Simion a venit în dreptul microfonului. Anterior, și când era în sală, liderul AUR a strigat “Hoțule!”, iar Popescu i-a cerut lui Simion să “vorbească cu Vladimir Putin să ieftinească gazele”.

În momentul în care a venit lângă ministru, George Simion l-a luat pe acesta de gât și i-a strigat în mod repetat “Ești un hoț!”.

”Stimaţi colegi, este pentru prima oară în istoria parlamentarismului când un ministru, în timp ce îşi susţine discursul, este agresat fizic. În aceste condiţii eu declar ședinţa închisă”, a spus președintele de ședință, Daniel Suciu.

“Eu nu voi mai prezenta azi ce aveam de prezentat. Voi depune în scris discursul și-l voi trimite și presei. Trebuie tras un semnal de alarmă că nu mai suntem în perioada interbelică. O să văd înregistrările și o să mă gândesc dacă depun plângere, să vedem ce putem face pentru a nu se mai întâmpla așa ceva în Parlamentul României. Se uita foarte amenințător în ochii mei”, a declarat Virgil Popescu după ce a ieșit din sala de ședințe.

Momentul poate fi văzut mai jos:

Foto: Inquam/Octav Ganea

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday