Exercițiul a fost efectuat între 16 și 19 iulie de către navele și  subunitățile de scafandri ale Divizionului 175 Nave Scafandri. În ultima zi de exerciții scafandrii de mare adâncime au descoperit epava unei nave scufundate în Al Doilea Război Mondial într-un baraj de mine.

Imagini video aici:

https://www.facebook.com/CentruldeScafandri/videos/1770324153045608/

Centrul de Scafandri informează că ,,pe timpul celor patru zile s-au executat mai multe exerciții si activități reale dintre care cele mai importante au fost: cercetarea unui nr. de 10 scafandri pentru adâncimea maximă de 40 m; reatestarea scafandrilor de mare adâncime pentru scufundări la adâncimi de peste 60 m; căutarea de mine prin scanare și identificarea posibilelor ținte cu scafandri EOD; exerciții complexe de pătrundere pe sub apă la nave executate de către scafandri de luptă de incursiune și exerciții de căutare și neutralizare a minelor de pe corpul navelor”.

Totodată, ei precizează că în penultima zi navele au fost vizitate de un ciclon care a traversat Marea Neagră de la vest la est căruia marinarii scafandri i-au făcut față cu succes.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday