Exporturile de bunuri britanice către UE, cu excepția aurului nemonetar și a altor metale prețioase, au scăzut cu 40,7% în ianuarie comparativ cu decembrie 2020, a informat vineri Oficiul de Statistică Națională (ONS). Importurile au scăzut cu 28,8%, un alt record negativ.

ONS a precizat că pandemia a făcut dificilă transpunerea impactului Brexit în noile aranjamente vamale și au existat modificări în modul de colectare a datelor. ONS a evidențiat o scădere cu 64% a exporturilor de alimente și animale vii către UE.

“Dovezile sugerează că o parte din comerțul mai lent cu bunuri de la începutul lunii ianuarie 2021 ar putea fi atribuit perturbărilor cauzate de sfârșitul perioadei de tranziție”, a transmis Oficiul de Statistică.

Marea Britanie a întârziat joi introducerea unei serii de controale de import post-Brexit la bunuri din UE cu aproximativ șase luni, argumentând că întreprinderile au nevoie de mai mult timp pentru a se pregăti din cauza impactului pandemiei.

Surse alternative: Reuters, Sky News.

Sursa foto: Nigel Tadyanehondo//Unsplash.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday