Rusia anunță că grupul operativ naval, format din marile nave de asalt amfibii Pyotr Morgunov, Georgy Pobedonosets, Olenegorsky Gornyak, Korolyov, Minsk și Kaliningrad, și-a încheiat tranzitul în jurul Europei și a ajuns la unitatea de logistică a Marinei Ruse din portul sirian Tartus, de pe coasta Mediteranei. Aici, navele au fost alimentate cu combustibil și aprovizionate cu apă și alimente.

Forța operativă navală rusă se îndreaptă acum dinspre Mediterana spre Marea Neagră pentru exerciții, și a început să tranziteze strâmtorile Bosfor și Dardanele, în formații de câte trei nave, a informat marți Ministerul rus al Apărării.

Rusia a anunțat la începutul anului că marina sa va organiza un set amplu de exerciții care să implice toate flotele sale (peste 140 de nave de război și nave de sprijin, peste 60 de avioane, și aproximativ zece mii de soldați), în lunile ianuarie și februarie, de la Pacific până la Atlantic. Presa occidentală notează că este cea mai recentă demonstrație de forță într-un val de activitate militară, pe fondul tensiunilor cu Occidentul privind situația geopolitică din Ucraina.

Surse alternative: Tass, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday