Italia a solicitat altor țări europene să îi pună la dispoziție avioane pentru a putea ține sub control incendiile care au afectat deja mai multe părți ale insulei Sardinia. Ministrul de Externe, Luigi Di Maio, a anunțat pe pagina sa de Facebook că Protecția Civilă a emis cererea și că este recunoscător că au fost trimise deja ajutoare, mulțumind Franței pentru cele două aeronave disponibilizate imediat. 


Autoritatea italiană de Protecție Civilă a precizat că intervine cu șapte avioane proprii Canadair, utilitare pentru stingerea incendiilor, în regiunea Oristano. Focul a afectat mai ales sudul zonei, iar vânturile fierbinți din sud-vest au complicat și mai mult misiunea de stingere a flăcărilor. Acestea s-au extins pe mii de hectare, afectând ferme și animale, dar nu au fost raportate decese sau persoane cu răni grave. Agenția italiană de știri ANSA a raportat că 400 de persoane au fost evacuate din locuințe duminică, după ce alte sute de oameni au părăsit zona în timpul nopții de sâmbătă. 

Christian Solinas, președintele Regiunii Sardinia, a descris incendiile ca “un dezastru fără precedent”. Acesta a mai spus că nu poate fi determinată amploarea completă a pagubelor, dar că îi va cere Prim-ministrului Mario Draghi să aloce fonduri de recuperare pentru proiecte de reîmpădurire a zonelor afectate. 

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday