Odată cu încheierea testelor, update-ul (de 2,5 GB) va fi disponibil și pentru Fold, Z Fold 2 și Tab S7. Noua interfață, încă în beta, se va suprapune peste cea a smartphone-urile care rulează Android 11.

Prin Bixby Routines, se pot stabili acum „rutine”. De exemplu, se poate stabili când telefonul să se deconecteze de la Wifi sau de la un dispozitiv Bluetooth. Fiecare scurtătură este customizată pentru fiecare acțiune în parte și este accesibilă din ecranul de blocare. 

În Photo Editor pot fi anulate modificările aduse unei fotografii. Totodată, va crește și calitatea focusului și a stabilizatorului camerelor din gama Galaxy S20.

Aplicațiile prestabilite de convorbire (Mesaje, Contacte) au fost îmbunătățite. În mesagerie a apărut butonul pentru „mesaje șterse”, iar prin aplicația de contacte se pot șterge acum intrările duplicate. De asemenea, unui număr de telefon salvat i se poate asocia și un video de fundal. O nouă funcție: în timpul apelului, userii pot folosi măști AR Emoji, care le adaugă un emoji peste față.

Prin browser-ul de internet prestabilit se pot bloca site-urile care redirecționează către alte pagini, prin simpla apăsare a butonului „Back”. A fost implementată și funcția de traducere integrală a unei pagini din limba originală în cea selectată. De asemenea, browserul permite deschiderea simultană a maximum 99 de ferestre, dar și filmarea lor.

Evenimentele care se desfășoară în același timp vor apărea acum grupate, în aplicația Calendar. Prin Digital Wellbeing, utilizatorii pot vedea mult mai eficient cât de mult și în ce fel și-au folosit telefonul în ultima săptămână. Un alt element de noutate: aplicația afișează exact cât timp posesorul a vorbit la telefon, în momentele în care se afla la volan.

Widget-urile (ferestrele speciale) pentru conversații și playerele media se vor regăsi în meniul Quick Panel. Totuși, anumite aplicații (Calculator, Health, Notes sau browserul de internet) vor trebui actualizate manual.

Surse alternative: blog Samsung, SamMobile

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday