Producătorul de telefoane se așteaptă la un profit operațional de 10,6 miliarde de dolari, numai între lunile iulie și septembrie, ceea ce în procente înseamnă mai mult cu 58% față de perioada similară din 2019. Analiștii se așteptau la o creștere de numai 26%.

Compania sud-coreeană anticipează o creștere a vânzărilor de 6% în trimestrul trei, până la 57 de miliarde de dolari, însă rezultatele financiare finale le va prezenta la finalul lunii octombrie. 

Pe parcursul anului, Huawei a devansat Samsung în fruntea clasamentului global în ceea ce privește vânzările de telefoane inteligente, ca rezultat al ieșirii mai rapide a Chinei din pandemie, dar Samsung estimează acum că va reveni pe prima poziție.

Samsung, însă, poate profita de pe urma sancțiunilor impuse de SUA împotriva Huawei, pe care a declarat-o amenințare la adresa siguranței naționale. Astfel, pe piața americană a crescut cererea pentru dispozitive care permit conexiunile 5G, 

Analiștii consideră că vânzările de smartphone-uri ale Samsung vor continua să crească și anul viitor. Și vânzările de cipuri de memorie au crescut pentru grupul sud-coreean, în condițiile în care foarte multe activități s-au mutat în mediul online în timpul pandemiei, oamenii folosind foarte mult aplicații direct pe telefon. Totodată, Samsung este furnizor de cipuri de memorie pentru rivalii Apple, Huawei, Xiaomi și Oppo.

Sursa: CNN.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday