Noua serie este compusă din trei modele: Galaxy S22, Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra (foto mai sus). 

Primele două au ecrane AMOLED de 6,1 inch (1080 x 2340 pixeli), respectiv, 6,6 inch, cu rată de împrospătare de 120Hz, în timp ce Ultra are ecran de 6,8 inch. S22 Ultra este cel mai scump, cu un preț de pornire de 1.250 de euro, și vine cu creionul (stylus) caracteristic gamei Note, încă un indiciu că producătorul ar urma să renunțe la aceasta din urmă. Prețul S22 Plus pleacă de la 1.050 de euro, în timp ce varianta standard poate fi cumpărată de la 850 de euro.

În plus, modulul de camere de pe S22 Ultra este format dintr-o cameră principală de 108 MP, o lentilă telephoto și una periscope, fiecare de câte 10 MP, precum și o lentilă ultrawide de 12 MP. Camera frontală are o sensibilitate de 40 MP. Sistemul foto de pe spatele Galaxy S22 şi S22+ este compus din trei camere.

Toate modelele sunt disponibile cu capacitate de stocare de 128GB, 256GB și 512GB, cu memorie RAM de 8GB sau 12GB. Samsung a scos la vânzare și o configurație S22 Ultra cu 1TB spațiu de stocare. În SUA, smartphone-urile sunt echipate cu procesor Snapdragon 8th Gen, în timp ce în restul lumii dispun de cel mai nou procesor marcă proprie Samsung (Exynos). 

Gama emblematică a celor de la Samsung, seria Galaxy S, vinde de obicei în medie peste 30 de milioane de unități anual. Cu toate acestea, în 2020, Samsung nu a reușit să  vândă peste 25 de milioane de smartphone-uri din seria Galaxy S. Compania coreeana nu a reușit să atingă media anuală nici anul trecut, când a vândut sub 30 de milioane de telefoane, un efect și al crizei globale de componente.

Credem că Samsung va livra peste 15 milioane de smartphone-uri din seria Galaxy S22 în prima jumătatea a acestui an. Dacă vânzările inițiale sunt bune, ne putem aștepta să atingă 30 de milioane de unități vândute până la sfârșitul lui 2022, a declarat Jene Park, analist senior al firmei de cercetare Counterpoint.

Surse alternative: Samsung, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday