Home Hub este un pas înainte pe care Samsung îl face, în conectarea cu ușurință a obiectelor din casă, deja realizată prin SmartThings. Gama de aparate inteligente crește, iar Samsung Home Hub utilizează inteligența artificială (AI) nu numai pentru a înțelege nevoile și obiceiurile de zi cu zi ale utilizatorilor, dar și pentru a le oferi automat soluții de eficiență, inclusiv o reducere a consumului de energie și, implicit, facturi mai mici.

Cu un singur dispozitiv partajat, pe care îl poate accesa toată familia, Samsung Home Hub îi ajută pe utilizatori să-și eficientizeze sarcinile și responsabilitățile casnice, așa cum ar fi pregătirea cinei, oprirea sau pornirea dispozitivelor în funcție de ce fac utilizatorii, sau chiar supravegherea animalului de companie.

De exemplu, pentru a eficientiza sau scurta timpul de pregătire al cinei, SmartThings Cooking le permite utilizatorilor să caute, să planifice, să cumpere și să pregătească mese săptămânale în mod convenabil prin intermediul Family Hub™. Sau, atunci când este timpul pentru spălat rufe, SmartThings Clothing Care se conectează la mașina de spălat, sau la uscătorul AirDresser, oferind opțiuni de îngrijire personalizate în funcție de tipurile de materiale ale articolelor de îmbrăcăminte, de tiparul de utilizare și de anotimp.

SmartThings Pet le permite utilizatorilor să-și verifice animalul de companie prin intermediul camerei inteligente de pe Bespoke Jet Bot™ AI+ și să-și ajusteze setările aparatelor electrocasnice, spre exemplu aparatul de aer condiționat, pentru a face mediul mai confortabil pentru animalul de companie.

Între timp, SmartThings Air poate oferi dezumidificare automată și se poate conecta la aparate de aer condiționat și la purificatoarele de aer pentru a gestiona calitatea aerului din casă în funcție de preferințele proprii. Pentru a ajuta la economisirea costurilor la energie, SmartThings Energy[1] din Samsung Home Hub analizează tiparul de utilizare[2] și folosește modul său de economisire al energiei bazat pe AI, ajutând utilizatorii să reducă facturile la energie.

Și, pentru a rămâne la curent cu toate sarcinile casei, SmartThings Home Care Wizard monitorizează toate aparatele inteligente, trimite notificări atunci când trebuie înlocuite piesele acestora și oferă îndrumări în cazul în care ceva nu funcționează în parametri.

Samsung Home Hub este vorba de o tabletă de 8,4 inchi, cu ecran tactil, care oferă acces instantaneu la servicii pentru acasă personalizate și conectate, partajate cu toți membrii familie. În plus, pentru controlul vocal, Samsung Home Hub este echipat cu două microfoane și două difuzoare pentru a le permite utilizatorilor să audă cu ușurință notificările și să utilizeze comenzile vocale Bixby. Dispunând de microfoane de înaltă performanță, Samsung Home Hub poate prelua comenzi vocale rostite de la distanță atunci când este andocat.

Istoric vorbind, consumatorii s-au bazat pe hub-uri dedicate pentru a-și conecta fiecare dispozitiv. Prin integrarea tehnologiei SmartThings Hub în anumite produse Samsung, eliminăm o barieră de intrare și eficientizăm întregul proces pentru a le permite consumatorilor să-și creeze casa conectată a viselor lor”, a spus Mark Benson, Head of Product and Engineering la Samsung SmartThings.

Dezvăluită la CES 2022, încorporarea software-ului SmartThings Hub permite conectivitate și control fără întreruperi, poziționând produsele Samsung în centrul de comandă al casei moderne. Oferind noi posibilități pentru un stil de viață conectat, consumatorii își pot transforma cu ușurință casa într-una inteligentă.

Funcțiile SmartThings Hub vor fi disponibile pe anumite produse Samsung pe parcursul anului 2022. Pentru mai multe informații despre SmartThings, vizitați https://www.smartthings.com/.

De altfel, la începutul acestui an, Samsung Electronics și-a anunțat apartenența, ca membru fondator la Home Connectivity Alliance (HCA), împreună cu producători de top din sfera caselor inteligente, cu scopul de a promova interoperabilitatea și siguranța prin intermediul produselor sale. Alături de Arçelik A.Ş., The Electrolux Group, Haier, GE Appliances și Trane Technologies, Samsung Electronics lucrează la compatibilitatea aparatelor inteligente între diferitele mărci producătoare, pentru a dezvolta direcții comune de interoperabilitate cloud-to-cloud, ținând cont de cerințele de securitate a datelor și de siguranța consumatorilor.

[1] Disponibil în Coreea, Marea Britanie și SUA.

[2] Utilizatorii își pot urmări și monitoriza datele privind consumul de energie cu ajutorul contoarelor inteligente, prin intermediul furnizorilor de energie și de monitorizare a energiei, precum KEPCO (Coreea), DCC (Marea Britanie) și Copper Labs și Eyedro (SUA).

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday