Valorile cele mai mari ale câștigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în IT (8.047 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (1.747 lei). Față de anul trecut, în sectorul bugetar s-au înregistrat scăderi ale câştigului salarial mediu net faţă de luna precedentă – în sănătate (-2,7%) și în învăţământ (-0,3%), dar și creșteri în administrația publică (+0,1%).

În majoritatea sectoarelor, nivelul câştigului salarial mediu net a scăzut faţă de luna precedentă ca urmare a acordării în luna ianuarie 2021 a unor prime ocazionale în anumite domenii, dar și ca urmare a șomajului tehnic.

Cele mai semnificative creşteri salariale lunare s-au înregistrat în:

  • Fabricarea produselor din tutun (+53,6%), activități financiare (+17,8%) și industria farmaceutică (+13%);
  • Fabricarea calculatoarelor și a produselor electronice (între 3% și 6,5%);
  • Silvicultură, industria metalurgică, fabricarea hârtiei, spectacole culturale și recreative, fabricarea produselor din cauciuc și mase plastice (între 1% – 3%).

Cele mai semnificative scăderi salariale lunare s-au înregistrat în:

  • Extracția petrolului brut și a gazelor naturale (-26,3%);
  • Fabricarea produselor de cocserie și din țiței, extracția minereurilor metalifere, energie electrică și termică (între 6% – 10%);
  • Telecomunicaţii, producție cinematografică, înregistrări audio, extracția cărbunelui, fabricarea autovehiculelor de transport rutier, asigurări, poștă (între 2% – 5%).

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday