În luna noiembrie 2021, câştigul salarial mediu nominal brut a fost 5.944 de lei, cu 171 de lei (+3%) mai mare decât în luna precedentă. Câştigul salarial mediu nominal net a fost 3.645 de lei, în creștere cu 101 lei (2,8%).

Comparativ cu noiembrie 2020, câștigul salarial a crescut cu 6,9%, de la 3.411 lei la 3.645 de lei.

Cele mai mari salarii medii s-au înregistrat în domeniul serviciilor în tehnologia informaţiei (9.055 de lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (1.875 de lei).

Cele mai semnificative creșteri salariale lunare:

 • cu 29,3% în silvicultură şi exploatare forestieră (inclusiv pescuit şi acvacultură);
 • între 10,5% și 19,5% în fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor şi semiremorcilor, fabricarea de maşini, utilaje şi echipamente n.c.a, fabricarea echipamentelor electrice, extracţia minereurilor metalifere.

   Cele mai semnificative scăderi salariale lunare:

   • cu 7,9% ȋn industria metalurgică;
   • între 1,5% și 2,5% în transporturi aeriene, producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat, telecomunicaţii, hoteluri şi restaurante.

   În sectorul bugetar s-au înregistrat ușoare creşteri ale câştigului salarial mediu net comparativ cu luna precedentă, în învăţământ (+0,8%), respectiv în administraţia publică (+0,6%). Ȋn sănătate şi asistență socială câştigului salarial mediu net a avut același nivel cu cel din luna precedentă.

   Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

   Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

   Susține echipa Biziday