Potrivit agențiilor de presă din Rusia, exercițiile militare nocturne din următoarele trei săptămâni vor implica sisteme de rachete, tancuri și vehicule blindate. Totuși, nu este clar dacă dacă decizia de a efectua aceste antrenamente este una luată de curând sau făcea parte deja din strategia pe termen lung a președintelui Putin. Rusia a anunțat în luna decembrie 2021 că va efectua aproximativ trei mii de manevre în Districtul Militar de Sud al țării pe parcursul anului în curs. 

Districtul Militar de Sud se învecinează cu Ucraina și include Crimeea, fostul teritoriu ucrainean anexat de Moscova în 2014. Cu toate acestea, zece dintre regiunile sudice ale Rusiei – care includ și cele două republici separatiste din Georgia în care se vor efectua exercițiile militare – nu se află în apropierea frontierei cu Ucraina. 

În total, peste 30 de exerciții tactice, fiecare implicând aproximativ 400 de soldați și circa 80 de echipamente militare, urmează să aibă loc în 15 poligoane din Districtul militar de sud al Rusiei. 

Potrivit Reuters, un oficial francez a declarat în urma discuțiilor de luni dintre președintele Emmanuel Macron și Vladimir Putin că liderul rus a promis că nu va desfășura noi antrenamente militare în apropierea graniței cu Ucraina. Totuși, întâlnirea dintre cei doi lideri nu s-a soldat cu un acord solid cu privire la o soluție care să calmeze situația de la granița ruso-ucraineană. Emmanuel Macron va discuta astăzi și cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Sursa: Reuters

Sursa foto: Ministerul rus al Apărării

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday