Din declarația companiei producătoare, United Aircraft Corporation, nu este clar dacă au existat victime în accident. Agenția de știri RIA, potrivit Reuters, susține că echipajul a murit. Agenția TASS relatează că piloții au făcut tot ce au putut să evite prăbușirea avionului peste clădirile rezidențiale.

Potrivit TASS, în prezent sunt luate în calcul două posibile cauze ale accidentului, atât o eroare de pilotaj, cât și o defecțiune tehnică.

Conform unor surse TASS, înainte de prăbușire la unul dintre motoarele aeronavei ar fi izbucnit un incendiu. “Înainte de cădere, a avut loc un incendiu în cel de-al doilea motor (din dreapta) al avionului. La scurt timp, avionul s-a aplecat spre tribord, a început să piardă viteza, s-a întors și a căzut”, a spus sursa.

Un videoclip publicat online arată avionul care zboară la mică altitudine, cu una dintre aripi în flăcări, înainte de a face o întoarcere bruscă și a cădea la sol.

United Aircraft Corporation dezvoltă și testează Il-112V pentru a înlocui vechiul Antonov An-26.

Surse alternative: Reuters, TASS

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday