Update: Directorul companiei aeriene a făcut o serie de declarații pentru presa rusă: “Resturi ale avionului au fost descoperite. Nu vă pot spune unde și în ce circumstanțe. Aceste informații pot fi disponibile doar mâine. Un avion va fi trimis la fața locului dimineața și un elicopter va lucra în zonă.”

Totodată, TASS anunță că până acum nu au fost găsiți supraviețuitori.

Știrea inițială:

Avionul de pasageri a dispărut în timp ce zbura deasupra peninsulei Kamchatka, potrivit presei locale. La bord erau 22 de persoane inclusiv unul sau doi copii, și șase membri ai echipajului.

Serviciile de urgență au confirmat că au pierdut contactul cu aeronava An-26 care zbura de la Petropavlovsk-Kamchatsky la Palana. Avionul nu a contactat turnul de control atunci când era programat. Autoritățile au trimis la fața locului două elicoptere care survolează zona și precizează că echipajele de salvare sunt pregătite să intervină.

Deocamdată nu este clar ce s-a întâmplat, deoarece unele informații sunt contradictorii. O sursă a declarat pentru TASS că a fost pierdut contactul cu aeronava în timpul aterizării, nu în timp ce se afla în aer. Agenția de știri Interfax a citat centrul local de meteorologie care a transmis că vremea în zonă era înnorată, dar vizibilitatea era normală. Nu este exclusă nici ipoteza ca avionul să fi căzut în mare.

Surse alternative: Deutsche Welle, Tass, Reuters
Foto: An-26 Wiki

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday