O explozie a avut loc în satul Solidarnost, aflat la 400 km distanță de Moscova. Potrivit Reuters, trei persoane au murit, printre care și o fetiță în vârstă de 11 ani. Explozia ar fi fost legată de instalația de gaz a clădirii. 

Agenția TASS, care citează un oficial din cadrul departamentului local pentru situații de urgență, a transmis că alte șase persoane au fost rănite.

Autoritățile precizează că explozia a avut loc în partea centrală a clădirii, și a fost legată de instalația de gaz. A fost deschisă o anchetă penală sub aspectul nerespectării măsurilor minime de protecție.

Conform Reuters, exploziile legate de instalațiile de gaz sunt frecvente în Rusia, din cauza infrastructurii învechite și a măsurilor slabe de protecție. Două persoane au decedat, la începutul acestei săptămâni, în urma unei explozii la un bloc de nouă etaje.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday