“Șase piloni pe care se aflau linii electrice de înaltă tensiune, prin intermediul cărora Centrala Nucleară Kursk furnizează energie în regiune, au fost aruncați în aer pe 4, 9 și 12 august. Acțiunile sabotorilor ucraineni au dus la perturbarea funcționării centralei”, se arată în comunicatul FSB. Informațiile rușilor nu au putut fi confirmate, momentan, din surse independente. 

Declarațiile FSB au loc în contextul în care Ucraina și Rusia s-au acuzat reciproc de amenințare cu terorismul nuclear, pe fondul situației de la centrala nucleară Zaporijie. De asemenea, în ultimele săptămâni, cele două țări s-au acuzat reciproc și de faptul că au bombardat centrala. În paralel, presa ucraineană scrie că astăzi, tot în regiunea rusă Kursk, a fost aruncată în aer o linie de cale ferată folosită de către trenurile de marfă rusești, dar aceste informații nu sunt nici ele confirmate de ruși sau din surse independente.  

Surse: TASS, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday