Fiecare indiciu pe care îl avem este că rușii sunt pregătiți să intre în Ucraina, să atace Ucraina. Din informațiile noastre, credem că se va întâmpla în zilele următoare, a spus joi președintele american Joe Biden.

Între timp, agenția oficială rusă Tass a publicat integral scrisoarea trimisă de Kremlin Statelor Unite. În aceasta se arată că în continuare Rusia nu are nicio intenție de a invada Ucraina, dar că “în absența oricărei dispoziții din partea americanilor de a conveni asupra garanțiilor ferme, obligatorii din punct de vedere juridic, pentru a ne asigura securitatea, Rusia va fi obligată să răspundă, inclusiv prin punerea în aplicare a unor măsuri tehnico militare.

Puțin mai devreme, astăzi, Rusia l-a expulzat pe adjunctul ambasadorului Statelor Unite la Moscova, fără un argument. 

De asemenea, în ultimele 24 de ore, schimbul de focuri între armata ucraineană și rebelii din Donbass (susținuți de Rusia) s-a intensificat, părțile acuzându-se reciproc de încălcarea armistițiului. Ulterior, Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO, s-a arătat îngrijorat că Rusia încearcă să creeze un pretext pentru un atac armat în Ucraina. A fost completat de adjunctul său, Mircea Geaonă: Rusia a infiltrat agenți secreți FSB în Ucraina, unde încearcă să provoace destabilizare“.

Surse alternative: Reuters, CNN, TASS

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday