Update 21:40 Potrivit Agenției France Press, circa 1.400 de manifestanți au fost arestați, în cadrul protestelor împotriva războiului început de Rusia.

Update 18:00 – Au izbucnit proteste și în capitala Moscova și Sankt Petersburg. În jur de o mie de manifestanți, majoritatea tineri, scandează împotriva războiului declanșat de liderul de la Kremlin. Potrivit site-ului rus de monitorizare a protestelor, OVD-Info, cel puțin 167 de protestatari au fost deja reținuți în cele 24 de orașe unde au loc manifestații.

Câteva sute de protestatari ruși s-au strâns în orașele Novosibirsk, Ekaterinburg și Tyumen, în cadrul unor manifestații anti-război, după ce în această dimineață președintele Vladimir Putin a anunțat începerea unei invazii a Ucrainei. 

Comitetul de Investigații al Rusiei a transmis cetățenilor să evite participarea la protestele anti-război. Autoritățile avertizează că, “în legătură cu răspândirea apelurilor de participare la revolte și mitinguri legate de situația tensionată a politicii externe”, vor exista “consecințe juridice negative ale acestora acțiuni, care includ urmărire și chiar răspundere penală”.

Manifestații similare au avut loc și în Europa. Sute de persoane s-au strâns în fața biroului premierului britanic Boris Johnson, fluturând steaguri ucrainene și cerând sancțiuni mai stricte, alături de acțiuni mai ample din partea guvernului britanic ca răspuns la acțiunile militare ale Rusiei. Manifestații mai au loc și la Berlin, Madrid și Paris. 

Sursa: New York Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday