Donald Trump, care își termină mandatul de președinte al SUA pe 20 ianuarie, este în centrul mai multor investigații ale procurorilor din New York și Washington DC. Foarte popular în Rusia, el este adesea numit de mass-media, inclusiv de cea apropiată de Kremlin – “Donald al nostru”, “tovarășul Trump” sau “Trumpusha”.

Olga Skabeeva, care găzduiește emisiunea “60 de minute” pe rețeaua de stat Rusia-1, a declarat, pe 3 decembrie, că situația lui Trump este “foarte gravă” și că ar trebui să ia în considerare azilul în Rusia. Igor Korotchenko, un expert militar rus care face parte din consiliul public al Ministerului Apărării, a declarat în aceeași emisiune că “Rusia poate oferi azil politic fostului președinte al SUA, Donald Trump”.

Nu este pe deplin clar dacă presa din Rusia este serioasă în ceea ce privește apelurile sale ca Trump să caute azil sub aripa lui Vladimir Putin, dar The Daily Beast a descris instituțiile de presă drept “un barometru de încredere al ideilor susținute de Kremlin”. 

Chiar și în timpul procesului de destituire din 2019, unii reprezentanți ai presei din Rusia au lansat ideea de a-i oferi lui Trump o nouă casă. “Ar trebui să pregătim un alt apartament în Rostov?”, se întreba în timpul unei emisiuni Vladimir Soloviev, un realizator foarte popular în țară, în decembrie 2019.

Deși Joe Biden a câștigat alegerile din SUA, Kremlinul a declarat că președintele rus Vladimir Putin nu îl va felicita pe acesta până nu vor fi soluționate “toate suspiciunile privind rezultatului alegerilor”. Edward Snowden, care a divulgat informații despre operațiunile Agenției Naționale de Securitate din SUA, a primit azil politic în Rusia în 2013 și a solicitat cetățenia rusă luna trecută.

Sursă alternativă: Business Insider

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday