Biroul Meteorologic rus Roshydromet, care susține că schimbările climatice sunt de vină, a anunțat că luni a fost cea mai călduroasă zi de iunie din 1901. Meteorologii se așteaptă la temperaturi și mai ridicate în zilele următoare, de peste 35 de grade.

Recordul celei mai ridicate temperaturi în Moscova, peste 38 de grade Celsius, a fost înregistrat în iulie 2010, când o mare parte din vestul Rusiei a fost sub un val de caniculă și a suferit numeroase incendii. 

Al doilea oraș ca mărime din Rusia, St. Petersburg, situat la 600 de km nord-vest de Moscova, a avut de asemenea parte de temperaturi ridicate în această lună, care au ajuns la 34 de grade Celsius, cele mai mari din 1998.

Pe măsură ce temperaturile globale cresc odată cu schimbările climatice, canicula va deveni un fenomen din ce în ce mai frecvent și mai intens, iar efectele sale se vor răspândi mai mult, notează The Guardian. 

Rusia a depășit numeroase recorduri în ultimii ani. În iunie 2020 s-au înregistrat 38 de grade Celsius în orașul Verkhoyansk, cea mai ridicată temperatură de deasupra Cercului Polar Arctic, de la începerea măsurătorilor.

Sursă: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday