Potrivit presei din Rusia, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu i-a raportat lui Putin că forțele nucleare strategice au fost puse în alertă de luptă, conform ordinului președintelui. “Flotele de Nord și Pacific și Comandamentul Aviației cu rază lungă de acțiune au început să îndeplinească serviciul de luptă cu personal întărit“, a declarat luni Șoigu.

Duminică, Vladimir Putin a decis punerea forțelor nucleare ruse “în stare de alertă specială”, ca răspuns la “sancțiunile ilegitime ale Occidentului” în urma invadării Ucrainei.

Aceasta este o încercare de a distrage atenția oamenilor de la “ceea ce merge prost în Ucraina”, a declarat secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace. Oficialul britanic spune că Putin este angajat într-o “bătălie a retoricii” încercând să descurajeze întreaga lume.

Anterior, ministrul de externe al Marii Britanii, Liz Truss, a avertizat că dacă Rusia nu ar fi oprită în Ucraina, situația ar putea escalada într-un conflict cu NATO.

Reamintim că după ce Rusia a invadat Ucraina joia trecută, UE, SUA și alte state au impus sancțiuni, inclusiv scoaterea unor bănci din SWIFT, ceea ce a dus azi la prăbușirea rublei rusești la un nivel fără precedent, de -30%. Banca Centrală a Rusiei a decis majorarea dobânzii de referință la 20%, de la 9,5%, în încercarea de a contracara efectele sancțiunilor economice.

Sursă alternativă: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday