Săptămâna trecută liderul rus Vladimir Putin a vorbit despre reforma legii pensiilor, prezentând-o ca o necesitate financiară, cu propunerea ca vârsta de pensionare a femeilor să fie 60 de ani, nu 63, cum stabilea proiectul guvernului, scrie Reuters.

În ciuda explicațiilor date de Putin, astăzi mii de persoane s-au adunat la proteste în mai multe orașe. Reuters notează că poliția din Moscova a declarat că în total, în capitală, au fost șase mii de participanți.

,,Organizăm astăzi manifestaţii în toată Rusia împotriva acestei reforme nemiloase”, a declarat Ghenadi Ziuganov, lider al Partidului Comunist. Potrivit presei internaționale, el a mai spus că propune ca în locul creşterii vârstei de pensionare, banii pentru buget pot să provină de la oligarhi.

În prezent, femeile din Rusia se pot pensiona la vârsta de 55 de ani, iar bărbații la 60. Potrivit proiectului Guvernului, vârsta de pensionare a bărbaților ar urma să crească de la 60 de ani la 65 de ani, măsură agreată și de Vladimir Putin.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday