BBC și alte publicații britanice au prezentat imagini cu anunțurile anti-război și anti-Putin. Presa britanică explică faptul că atacatorii cibernetici au intrat în sistemele de programare ale televiziunilor rusești și au modificat informațiile despre conținutul difuzat. ”Pe mâinile tale este sângele a mii de ucraineni și a sutelor de copii uciși. Televiziunile și autoritățile mint. Spuneți ‘Nu’ războiului”, a fost mesajul publicat de hackeri.

Astfel, persoanele care urmăreau transmisia paradei de la Moscova au avut posibilitatea să vadă mesajele respective, dacă accesau secțiunea de detalii a programelor tv sau dacă urmăreau online parada. Potrivit BBC, au fost afectate cele mai mari posturi de televiziune, cum ar fi Channel One, Rossiya-1 sau NTV-Plus. A fost vizată și transmisia online a paradei pe canalul TV Zvezda al Ministerului rus al Apărării.

Sursa alternativă: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday